2Hands4Kids

2Hands4Kids Typen

2hands4kids

 

Kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie, dyslexie, dysorthografie en andere stoornissen hebben het vaak heel moeilijk om te schrijven. De schrijfmotoriek schiet tekort en hoewel ze wel weten wat ze zouden willen schrijven, krijgen ze hun gedachten maar moeilijk op papier. Werken op een computer zou een hulp kunnen zijn, maar daarvoor moeten ze kunnen typen!

2Hands4Kids typmethode van Wendy Peerlings is een unieke aanpak, waardoor het voor kinderen met handvaardigheidsproblemen gemakkelijker wordt om blind te leren typen. Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen, ritme en redeneren) gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleurtjes, met figuurtjes, met verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen ...

Het doel van deze typemethode is zoveel mogelijk kinderen te helpen met leren typen, op een speelse manier.

Deze typecursus kan gevolgd worden vanaf 10-jarige leeftijd en er kunnen telkens 4 à 6 kinderen deelnemen. Bij voldoende deelnemers gaat de cursus van start. Voor meer informatie kan u contact opnemen.

Prijs: 165 euro (10 sessies + werkboekje)